İLKELERİMİZ VE DEĞERLERİMİZ

19.10.2023 52

İLKELERİMİZ

Kurumumuz yönetimde her

türlü gelişmelere ve yeniliklere açık bir

kamu kurumudur.

Kurumumuzda ; bilimsel

düşünme esastır. Hesap verebilen şeffaf bir yönetim amaçlanır

Kurumumuzda çalışanlar

planlı, çoşkulu ve üretkendir.

Çalışanlarımızın özgüveni,

motivasyonu tamdır.

Çalışanlarımız ve stajerlerimiz

çalışkandır, başarılıdır.

DEĞERLERİMİZ

Bu ifade tüm eğitim öğretim ve idari personelin katılımı ile belirlenmiştir. Misyonun yerine getirilmesinde aşağıdaki değerlere sahip olunmasının gerekliliğinin vazgeçilmez olduğuna inanılmaktadır.

Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı olmak:Kurum yönetimi ve çalışanların eğitim öğretimde ilk prensipleri Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı olmaktır.

Adil olmak: Kurum yönetimi kurum çalışanları ve öğrenciler arasında ayrım yapmaz.

Akılcılık: Kurum yönetimi ve çalışanlar faaliyetlerinde bilimsel verileri kullanır.

İdealist olmak: Kurum yönetimi ve çalışanlar idealisttir.

İşbirliğine açık olmak: Kurum yönetimi ve çalışanlar işbirliğine açıktır. Kalite yönetimini esas alır.

Liyakat: Kurum yönetimi kurum çalışanları arasında liyakate önem verir.

Takım bilinci: Kurum çalışanları işbirliği, dayanışma ve paylaşma anlayışı içerisinde hareket eder.

Katılımcılık: Çalışanlar bireysel özellik ve idealizmlerini koruyarak her kademede yönetim süreçlerine katılır.

Yenilikçilik ve Yaratıcılık: Çalışanlar yenilikçi ve yaratıcı düşünce ve görüşlerini serbestçe dile getirir, risk alır.

Sürekli eğitim-öğretim: Kurum çalışanları yaşam boyu öğrenim prensibinin öneminin farkındadırlar.

Kurum aidiyeti: Çalışanlar kendilerini kurumun bir öznesi olarak görürler.

Hoşgörülü olmak: Kurum çalışanları birbirlerine ve çevreye karşı hoşgörülüdür.

Çevre bilinci:Kurum çalışanları çevreye duyarlıdır, doğal yaşamı korur ve geliştirir. Sıfır Atık kurumumuz için ulaşılması gereken en önemli hedeflerdendir.

Veriye ve bilgiye dayalı karar almak: Kurum çalışanları eğitim öğretim faaliyetlerinde bilimsel veri ve bilgiden hareket ederler.

Şeffaflık: Faaliyetler, paydaşların erişimine açık olarak gerçekleştirilir. Her düzeyde yetkilinin eylem ve kararlarından dolayı hesap verme yükümlülüğü vardır.

Mükemmeli aramak: Çalışanlar okulunu tüm faaliyetlerini sürekli olarak iyileştirmek ve geliştirmek anlayışıyla hareket eder.

Toplum yararı: Kurum faaliyetlerinde toplum yararı gözetilir.

Dürüstlük: Tüm paydaşlar birbirlerine karşı dürüsttür.

Güvenilirlik: Tüm paydaşlar birbirlerine güvenirler.

Kurallara ve etik değerlere bağlı olmak: Kurumumuzda başarıla olmak önemlidir ancak kurallara ve değerlere bağlı kalarak başarılı olmak önemlidir.

Saygılı olmak: Tüm paydaşlar tüm paylaşımlarda birbirlerine karşı saygılı davranırlar.

Sorumluluk bilinci: Yapılan tüm işlerde ve alınan, uygulanan kararlarda yasalara ve yönetmeliklere, kurul karalarına uygun davranılır. Kişiler yaptıkları veya yapacakları işlerin sorumluluklarını üstlenirler.

ÖNCELİKLERİMİZ

Birinci önceliğimiz;

Öğretmenlerimiz ve Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları kurumumuzdan öncelikli olrak hizmet alırlar. Misafirlerinin öncelikle konaklama ihtiyacı ile birlikte yiyecek, içecek, toplantı, organizasyon ve diğer sosyal, kültürel ihtiyaçlarını karşılamak, mevzuatı çerçevesinde mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ile yükseköğretim kurumları öğrencilerinin mesleki eğitim ve staj çalışması yapmalarına ve çırak öğrencilerin beceri eğitimine imkân sağlamaktır.

İkinci önceliğimiz;

Sunulan tüm hizmetlerimizin adaletli bir şekilde hazırlamak ve sunumunu yapmak. Sunulan hizmetlerin ulaşılabilir, sade, ekonomik olması, hijyenik olması, en çok dikkat edilen unsurlardır.

Üçüncü önceliğimiz;

Yönetim kadrosu ve çalışan kadrosu olarak Kaliteden ödün vermeyen, açık, şeffaf, hesap verebilir, bir yönetimi hizmetten faydalananlara sunmak.